Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Dinerlezing

Datum: 12-04-22
Tijd: 18:00
Locatie: van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Op dinsdag 12 april 2022 zal ter ere van het XIXe lustrum der Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen een dinerlezing plaatsvinden. Deze prachtige activiteit, waarbij culinaire hoogstandjes zullen worden afgewisseld met lezingen van boeiende sprekers,  zal plaatsvinden in het Van der Valk Hotel te Nijmegen-Lent. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en voor de sportievelingen ook zeker met de fiets. Hier bent u vanaf 18.00 uur welkom. U zult dan ontvangen worden met een welkomstdrankje. Om 18.30 uur zal de avond vervolgens van start gaan.

De lezing zal worden vormgegeven als een chic drie-gangen diner, bijgaande drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Tussen de gangen door passeren drie interessante sprekers de revue. De avond zal -in lijn met het lustrumthema ‘Op weg naar eeuwige liefde’- in het teken staan van het thema ‘Liefde & Misdaad’. Wij zijn dan ook vereerd om drie sprekers te mogen ontvangen die gespecialiseerd zijn in dit onderwerp en een divers beeld over dit onderwerp zullen schetsen voor de aanwezigen:

Jan Drost is schrijver, cultuurfilosoof en muzikant. Hij heeft zich gespecialiseerd in de liefde, waarover hij verschillende boeken heeft geschreven, waaronder het boek genaamd “Waarom is het dat de liefde zo is”. Verder doceert hij filosofie aan de Hogeschool van Amsterdam en schrijft hij voor diverse media, waaronder het NRC Handelsblad en de Volkskrant. Een liefdesfilosoof in de 21e eeuw, daar kan iedere student nog wat van opsteken!

Professor meester Ybo Buruma is voor velen van u wellicht een bekend gezicht. Van 2005 tot 2007 bekleedde hij de functie als decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en was hij hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht. Heden ten dage is hij als bijzonder hoogleraar nog altijd verbonden aan de Radboud Universiteit. Daarnaast is hij sinds 1 september 2011 raadsheer bij de Hoge Raad.

De derde spreker zal u helemaal versteld doen staan.

De avond zal om 23.00 uur teneinde komen. Zoals een chic diner betaamt is de dresscode van deze avond formeel.

We hopen u te mogen begroeten op dinsdag 12 april 2022!

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Wijn en Stael Advocaten.

Datum: 12-04-2022

Tijd: 18:00 uur

Kosten: €32,50

caret-left Naar overzicht
caret-up